Reaksjoner etter pavens besøk i Storbritannia – på norsk

Andreas Dingstad skriver om pavebesøket i Storbritannia; en svært positiv oppsummering av det som skjedde, men så gikk det jo også veldig bra. Han lagt lagt ut sin innlegg på egen blogg og på verdidebatt.no. (Reaksjonene på Verdidebatt må man si er groteske, og jeg lurer fortsatt på når Vårt Land vil gjøre noe med debattene på dette forumet som bør være svært viktig for dem.) Her er starten av Andreas’ oppsummering:

Pave Benedikt har akkurat gjennomført sin kanskje vanskeligste utenlandsreise så langt – og det med glans.

Politiet rapporterer om over 200 000 mennesker i Londons gater lørdag. I Hyde Park senere på kvelden var over 80 000 tilstede under bønnevigilien. Demonstrantene talte mellom 7 – 10 000. Demonstrasjonene i Skottland skal ha blitt avlyst grunnet manglende interesse, mens i Edinburgh møtte mellom 60-80 personer opp – ledet av den ekstreme protestanten Ian Paisley.

Den fryktede fiendtlige mottakelsen og de massive motdemonstrasjonene har altså uteblitt. I stedet har verden vært vitne til en fire dager lang fest, noe som må ha vært et aldri så lite sjokk for den liberale medie-eliten. Tilbakemeldingen fra folk på nettet handler om gleden over den store bredden i oppmøtet – inkludert alle barna og ungdommene som tok imot paven med åpne armer. ….

1 hendelser på “Reaksjoner etter pavens besøk i Storbritannia – på norsk”

 1. Takk Andreas Dingstad!

  Etter å ha lest og fulgt Pave Benedikt XVI sitt besøk i Storbritannia, er jeg mektig imponert. Har nu fått gått gjennom en del filmmateriale fra Pavens reise, og de forskjellige storslåtte evnemang i denne forbindelse. Man får et så godt og solid inntrykk av Paven. Så også her. Denne beskjedne kultiverte Herrens mann, som bekler en så ansvarsfull stilling, med en ydmykhet og utstråling av menneskelig godhet, som nesten virker malplassert – i denne kunnskapsløse, voldsfikserte, overfladiske verden av i dag. Man gremmes over de usakligheter og hets som har vært Ham til del. Men med mitt lynne, så blir man også mektig opprørt.

  Så – en stor honnør til Andreas Dingstad, for innlegget på sin blogg og Verdidebatt.no. – Meget godt og saklig skrevet, som en hyllest til den person som i høyeste grad fortjener vår alles respekt.

  Kommentarene i etterkant på Verdidebatt.no er så groteske og fordummende, at jeg nesten angrer på mitt norske opphav. Når man er vitne til en så stor grad av innskrenkethet og tøvete nonsens fra noen noksagter, ja så forundres jeg ikke over den bedrøvelige tilstand som i dag er fremherskende i dette land. – Huff av meg!!!

  Så igjen – En stor Takk til deg, Andreas Dingstad!

  Hilsen Tor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen