Den første eukaristiske bønn mest passende

Jeg mener det som står i overskrifta også rent generelt og prinsipielt, men da jeg feiret messen fredag kveld, var den første eukaristiske bønn av flere grunner ekstra passende:

Jeg var bedt om å be for en syk person, den første eukaristiske bønn er den eneste som har en egen plass for dette: » .. Kom i hu, Herre, dine tjenere(inner) .. »

I evangeliet i går hørte vi om de tolv apostlene Jesus valgte, og den første eukaristiske bønn nevner alle disse: «.. dine salige apostler og martyrer, Peter og Paulus, Andreas, Jakob, Johannes, Tomas, Jakob, Filip, Bartolomeus, Matteus, Simon og Taddeus ..»

I går feiret vi den hellige Agnes, og hun nevnes i den andre rekken av helgener i den første eukaristiske bønn: » .. dine hellige apostler og martyrer med Johannes, Stefan, Mattias, Barnabas, Ignatius, Aleksander, Marcellinus, Peter, Felicitas, Perpetua, Agata, Lucia, Agnes. Cecilia, Anastasia og alle dine hellige. .. » (Tredje eukaristiske bønn har også plass til å nevne en aktuell helgen, men ikke nummer to og fire.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen