Ang. pave Johannes Paul IIs saligkåring


Det er sikkert flere enn meg som husker pave Johannes Paul IIs requiemmesse (på bildet over) svært godt – NB i en paves begravelse skal røde messeklær brukes.

Noen har vært kritiske til saligkåringen, og katolsk.no har i dag lagt ut en artikkel som tar opp denne kritikken – og sier at kritikken er grunnløs. Slik skriver de bl.a.:

I et ferskt intervju med CNA tilbakeviser den pavelige biograf og akademiker George Weigel kritikken mot saligkåringen av Johannes Paul II. Weigel er mannen bak Johannes Paul-biografien «Witness to hope» fra 1999. Bind to av den omfattende biografien ble sluppet i 2010 og fullførte mange års arbeid med å sikre livshistorien og arven etter den polske paven.

Undersøkelsene rundt Johannes Paul IIs liv er meget grundige, og resultatet utgjør fire tykke bind, sier Weigel til CNA. Samtidig tilbakeviser han påstandene om at saligkåringsprosessen er gjennomført på en ukritisk og for rask måte. – I Mor Teresas tilfelle tilsidesatte Johannes Paul selv den vanlige femårsperioden mellom en persons død og den offisielle åpningen av saligkåringsprosessen. …

… Ropene fra folkemengden om snarlig helligkåring under Johannes Pauls begravelse – santo subito – ga gjenklang også i det påfølgende konklavet. Dette avslører kardinal Camillo Ruini, daværende leder av Den italienske bispekonferansen. I følge Ruini ble han under konklavet overlevert et opprop fra kardinalene, som oppfordret den neste paven til å tilsidesette femårsregelen for umiddelbart å kunne sette i gang saligkåringsprosessen av Johannes Paul.

Da vi gjorde vår entre inn til konklavet, ble jeg overrakt et brev signert av mange kardinaler som anerkjente folkekravet om å igansette saligkåringsprossessen umiddelbart. Brevet ble gitt til meg siden kardinalene ikke visste hvem som kom til å bli valgt i konklavet, sier Ruini til det italienske nyhetsbyrået AGI. …

John Allen skriver også interessant om det samme spørsmålet: Beatification Q&A #1: What’s the Rush?In death as in life, John Paul a sign of contradiction.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top