«Å forstå pave Benedikt i lys av kardinal Ratzinger»

På slutten av 2009 ble det publisert en artikkel i tidsskriftet Antiphon med overskrifta vi ser over, i februar 2010 ble artikkelen nevnt på liturgibloggen PrayTell, tidlig i år lest jeg artikkelen – uten å nevne den på bloggen!! Nå leser jeg artikkelen – av David G. Bonagura – på nytt igjen og vil ta med noen utdrag her på bloggen.

Hovedpoenget til forfatteren er at vi kan vite en hel del om pave bendikts syn på liturgien ved å lese hva han skrev om dette temaet mens han var kardinal ratzinger. Bonagura har studert temaet grundig og skrevet en interessant og godt dokumentert artikkel. Les gjerne hele artikkeln her – i pdf-format. I artikkelen (på 18 sider) går han gjennom følgende hovedtemaer:

I. Joseph Ratzinger and Sacrosanctum Concilium
II. The Novus Ordo Missae: Praises and Criticisms
III. Summorum Pontificum: the Key to Continuity
IV. Using the Past to Guide the Present
V. Reforming the Spirit
VI. Reforming the Letter
VII. Organic Development and Liturgical Regulation

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen