Exsurge, quare obdormis, Domine? exsurge, et ne repellas in finem.

Programmet for den tradisjonelle latinske messen kommende søndag (St Joseph kirke i Oslo kl 19) er nå klar (se her). Evangeliet er det tradisjonelle om SÅMANNEN, en meget lang epistel før det, og inngangsverset ser man under:

Exsurge, quare obdormis, Domine? exsurge, et ne repellas in finem. Quare faciem tuam avertis, oblivisceris tribulationem nostram? adhæsit in terra venter noster: exsurge, Domine, adjuva nos, et libera nos. (Ps.) Deus, auribus nostris audivimus: patres nostris annuntiaverunt nobis. Gloria Patri …. Exsurge, quare obdormis …. – Reis deg, Herre, hvorfor sover du? Reis deg og støt oss ikke for alltid bort. Hvorfor vender du ditt åsyn bort, glemmer vår nød? Vårt legeme henger ved jorden. Reis deg, Herre, kom oss til hjelp og frels oss. Gud, med våre ører har vi hørt det; våre fedre har fortalt oss om det. Ære være …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen