«Stoltenberg feilinformerte Stortinget om fastleger og abort.»

VG hadde en lignende overskrift i går, der de referer til statsministerens orientering til Stortinget, og KrFs reaksjoner på dette. Jeg syns det er underlig og urimelig at regjeringen nå angriper legers samvittighetskvaler mht å delta i abortprosessen. Det er et lite antall leger, deres samvittighet går ikke ut over noen pasienter, og hvorfor ønsker regjeringen å innføre yrkesforbud for disse legene. Slik skriver VG:

Jens Stoltenberg fortalte Stortinget at fastleger ikke har kunnet reservere seg mot abort. Det stemmer ikke med tidligere uttalelser.

Det stormer rundt fastlegers samvittighetskvaler i møte med pasienter som vil ha abort, prevensjon eller henvisning til assistert befruktning.

For mens privatpraktiserende allmennleger kan reservere seg mot å henvise pasienter i saker som strider mot deres samvittighet, fikk fastlegene i oktober 2011 streng beskjed av regjeringen at de ikke har noen slik mulighet.

Også for noen dager siden skrev VG følgende om dette:

Helsedepartementet forteller at abortsøkende kvinner blir avvist av fastleger med samvittighetskvaler. Men de kan ikke dokumentere dette med ett eneste eksempel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen