Spennende om Bredtvet kirke

Jeg feirer nå messe hver søndag morgen i Bredtvet kirke, og så vidt jeg vet er det førstkommende mandag Oslo (lutherske) bispedømmeråd egentlig skal avgjøre om vi katolikker får kjøp/ leie denne kirken. Det er min studiekamerat fra 30 år siden som uttaler seg om dette til NRK:

… Mange som bor i Groruddalen tilhører andre religioner, og behovet for kirker er ikke lenger like stort. Derfor skal Oslo bispedømmeråd bestemme seg for om de fire sognene i Grorud-området skal bli ett, og om de skal gi fra seg Bredtvet kirke.

Leder i Oslo bispedømmeråd, Harald Hegstad, mener at Bredtvet kirke vil være den beste kirken å gi slipp på, enten ved å selge eller leie den ut. …

5 hendelser på “Spennende om Bredtvet kirke”

  1. Kirkerommet i Bredtvet kirke er ikke spesielt modernistisk.
    .
    Men du tenkte kanskje med denne kommentaren på nyheten om at de tradisjonelle latinske messene i Oslo fra nå av skal feires i St Hallvard kirke? Til det er det vel å svare at man er nødt til «å ta hva man har», og en hel del tradisjonelle messer feires jo i private hjem – av nødvendighetsgrunner.

  2. Men det skal ikke mye til for å gjøre Bredtvet kirke katolsk.
    Katolske kirkebenker (der man kan knele) vil bli bestilt, og et tabernakel vil komme på plass (ved alteret regner jeg med, den tid er forbi da man ville sette tabernakelet et annet sted). Hva man så vil gjøre med alteret og alterpartiet i kirken er mer avhengig av hvilke katolske, liturgiske synspunkter som får gjennomslag, enn av hva som står der i dag. Kirken har et greit pipeorgel (foran), riktignok også et stort flygel (som kan flyttes til menighetssalen e.l.).

  3. Den kan sikkert bli er brukbart kirkerom, men der finnes jo ikke snev av den skjønnhet som ligger i tradisjonell kirkekunst og -arkitektur. Noen rom stemmer sjelen til andakt, andre ikke….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen