1000 katolske prester i England protesterer mot forlag til ny ekteskapslov

Også i England foreslås det å gjøre ekteskapet kjønnsnøytralt, og nylig har 1000 (av 4000) prester i England & Wales skrevet et åpent brev der de advarer mot forslaget. Bl.a. regner de med at katolikker ikke lenger vil få lov til å si hva Kirken mener om ekteskapet, om lovforslaget blir vedtatt. Her er brevet – fra Fr. Ray Blakes blogg:

After centuries of persecution Catholics have, in recent times, been able to be members of the professions and participate fully in the life of this country.

Legislation for same sex marriage, should it be enacted, will have many legal consequences, severely restricting the ability of Catholics to teach the truth about marriage in their schools, charitable institutions or places of worship.

It is meaningless to argue that Catholics and others may still teach their beliefs about marriage in schools and other arenas if they are also expected to uphold the opposite view at the same time.

The natural complementarity between a man and a woman leads to marriage, seen as a lifelong partnership. This loving union – because of their physical complementarity – is open to bringing forth and nurturing children. This is what marriage is. That is why marriage is only possible between a man and a woman. Marriage, and the home, children and family life it generates, is the foundation and basic building block of our society.

We urge Members of Parliament not to be afraid to reject this legislation now that its consequences are more clear.

2 hendelser på “1000 katolske prester i England protesterer mot forlag til ny ekteskapslov”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen