Bok om Gregory Dix

tactful_god_g_dix Jeg leste i dag ferdig booka A Tactful God av by Simon Bailey, og den beskriver livet og det liturgiske arbeidet til Dom Gregory Dix, den kjente anglikanske (anglo-katolske) liturgieksperten. (Jeg har hans svært kjente bok, The Shape of the Liturgy med meg på dette studieoppholdet, og skal lese (i alle fall deler av) de 750 sidene om ikke lenge.)

Amazon skriver bl.a. følgende om boka:

Dom Gregory Dix is perhaps the most influential liturgical historian of the 20th century. To quote the jacket, «The publication of the Shape of the Liturgy proved a watershed in English speaking liturgical writing. Whilst it was the culmination of the scholarship and spirituality of the Anglican monk-writer Dom Gregory Dix, it was only the best example of a wide and important output. Drawing on original correspondence and notebooks, Simon Bailey provides a balanced assessment of Dix the monk, scholar and pastor, and charts his involvement with the papist Anglo-Catholicism of the interwar years…»

If you have any interest in liturgical studies, this book will prove an fun footnote to one of the leaders in the field.

Og HER er en grundig omtale av boka.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen