Ansettelser i Oslo katolske bispedømme

På Facebook, i Vårt Land og på Verdidebatt (se her) er det blitt skrevet en del om at Oslo katolske bispedømme (OKB) har ansatt ny redaksjonssjef i kommunikasjonsavdelingen (se info her).

Det virker ikke klart for meg at denne personer nå er det man kan kalle en homoaktivist, selv om han var involvert i Skeive dager, Gaysir og Pride for en del år tilbake. Jeg syns vi skal la denne personen vise at han i dag ikke er en slik aktivist – noe som selvsagt ikke er forenlig med å være informasjonsarbeider i OKB.

Samtidig syns jeg det er unaturlig og uheldig at OKB nå i noen få år har lyst ut stillinger uten å nevnte tydelig at det er ønskelig at den som ansettes er medlem i Den katolske kirke. Men å sette dette som et absolutt krav, vil vel knapt kunne være mulig for alle stillinger.

2 hendelser på “Ansettelser i Oslo katolske bispedømme”

  1. Dettte virker som en underlig ansettelse. Hvordan kan man løsrive «informasjonsarbeidet» fra kIrkens forkynnede apostolat?

  2. Jeg snakket med noen i OKB som har hatt med dette å gjøre, og det virker som de er enige i at denne og enkelte andre stillinger burde ha vært utlyst med at det «er ønskelig» at søkerne er katolikker. Å sette det som er krav på utlysningen mener de likevel ikke er ønskelig/mulig, for da vil de gå glipp av minst 75% av søknadene (sier de).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen