Tradisjonell latinsk messe i Porsgrunn 29. november

Fredag 29. november kl 18.00 feirer jeg den tradisjonelle latinske messen i Vår Frue kirke i Porsgrunn. Denne dagen er det messen for 24. og siste søndag etter pinse som feires, og den hellige Saturnin skal også minnes.

Messens inngangsvers er:

Dicit Dóminus: Ego, cógito cogitatiónes pacis, et non afflictiónis: invocábitis me, et ego exáudiam vos: et redúcam captivitátem vestram de cunctis locis. Benedixísti, Dómine,terram tuam: avertísti captivitátem Jacob. Gloria Patri …. Dicit Dóminus….. – Herren sier: Jeg tenker tanker til fred og ikke til ulykke; dere skal rope til meg, og jeg skal bønnhøre dere, og jeg skal føre fangene deres tilbake fra alle steder. Du har signet ditt land, Herre, du har vendt fangenskapet fra Jakob. Ære være ……

Kollektbønnen er:

Excita, quæsumus Dómine, tuórum fidélium voluntátes, ut dívini óperis fructum propénsius exsequéntes, pietátis tuæ remédia majóra percípiant. Per Dóminum nostrum ….. — Vi ber deg, Herre: Vekk dine troendes hjerter, så de ved dypere å tilegne seg frukten av det guddommelige verk, nådig kan oppnå større midler til frelse. Ved vår Herre …

Man finner alle bønnene og tekstene for 24. søndag etter pinse HER.

Det finnes flere hellige Saturnin, men han som minnes er Den hellige Saturnin av Toulouse (d. ~250?), og om ham kan man lese ganske mye HER.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen