Fiducia supplicans – vel noe forvirrende

Vatikanet kom 18/12 med en deklerasjon om velsignelse av personer/par som ikke lever i et parforhold som Kirken kan godkjenne. Jeg synes ikke den var spesielt klargjørende, og noen (få) prester ser ut til å tro at dette gir klarsignal til å velsigne homofile par i stor stil. Det er på en måte ikke slik Vatikanet tenker, for det ligger mange begrensninger i dokumentet, men jeg mener at dokumentet var unødvendig også nokså forvirrende.

Jeg synes vel at den ungarske bispekonferansen har gitt den aller beste/tydeligste tolkningen av dokumentet, HER skriver de bl.a. at i Ungarn begrenses det til individuelle velsignelser, aldri av par sammen:

The declaration Fiducia supplicans on the Pastoral Meaning of Blessings, issued by the Dicastery for the Doctrine of the Faith on 18 December 2023, does not change the Catholic Church’s belief and perennial teaching on marriage and sexual morality. Considering the pastoral situation in our country, the Bishops’ Conference specifies that the ordained ministers can bless all people individually, regardless of their gender identity and sexual orientation, but they should always avoid common blessing for couples who live together in a non-marital partnership or in a marriage that is not valid in the Church, or who live in a same-sex partnership.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen