Trenger vi noe mer autioritet enn Bibelen?

Avisen Dagen hadde i går en lederartikkel der de vurderer angrepet på protestantenes rene skriftprinsipp, og skriver bl.a.: «Fleire av dei konservative prestane som har forlate Den norske kyrkja (Dnk), har hevda at Bibelen åleine ikkje er nok. Vi treng teologien frå kyrkjefedrane eller den historiske teologiske tradisjonen for å verna om sann kristentru. Seinast i går hevda tidlegare prest i Den norsk kyrskja, no prest i Den nordisk-katolske kyrkja, Ottar Myrseth, dette i Dagen.»

Dagen er ikke helt enig i dette (ikke uventet) og skriver ganske reflektert over dette emnet her:

1 hendelser på “Trenger vi noe mer autioritet enn Bibelen?”

  1. Tilbakeping: “Sola Scriptura”? « Katolikken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen