15. august – Marias opptagelse i himmelen. Signum magnum apparuit in cælo:

mulier amicta sole, et luna sub pedibus ejus, et in capite ejus corona stellarum duodecim. — Cantate Domino canticum novum: quia mirabilia fecit. – Et stort tegn viste seg på himmelen: En kvinne, kledd i solen, med månen under sine føtter, en krans av tolv stjerner om sitt hode. – Syng for Herren en ny sang, for han har gjort store ting.

TEKSTER og bønner/ antifoner for denne dagen – på norsk. Her er dagens tekster og bønner for TLM (NB Dette er tekster og bønner for selve dagen, 15. august – vigilien har egne bønner og tekster.)

2 hendelser på “15. august – Marias opptagelse i himmelen. Signum magnum apparuit in cælo:”

 1. Jeg fikk mitt pass påskrevet på en VG-blogg i går. Slik skriver man:

  «Katolikkene kaller Maria for «Guds Mor», jeg lurer på hva dere protestanter mener om dette? Maria skal jo ha vært mor til denne Jesus, som igjen var en del av den treenige Gud..Mener virkelig dere protestanter også at man kan kalle Maria for Guds mor?

  Jeg tror ikke på noen gud i det hele tatt, men vil høre hvordan dere protestanter som jeg går utifra er i flertall her inne stiller seg til dette spørsmålet.

  Skal man først tro på Gud, så synes jeg alberts skriverier er mye mer realistiske enn dette – etter min mening – svadaet.

  http://aomoi.net/odv/preken/b-ant/ba-mariaoppt.htm

  Et enkelt spørsmål som burde være enkelt å besvare! :-)
  Det glade vanvidd, eller ?
  http://aomoi.net/blog/

  PS. Her er det ikke bloggens skribent jeg er ute etter «å ta», bare så det er sagt, men jeg synes det hele blir så vanvittig komisk (denne Maria-artikkelen, datert 14 august).

  Les mer om dette her: http://vg.transact.no/Item.asp?GroupID=127&Group=Livssyn&ThreadID=1400277&Thread=Maria%20-%20Guds%20mor%20%3F

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen