Slik ser ‘Holy Rosary Church’ ut

Slik ser kirken ut – Holy Rosay Church – der sognepresten har skrevet i menighetsbladet om fredshilsenen og andre aspekter ved liturgien. Alterpartiet er nettopp blitt filbakeført til tidligere utseende.

Under: Slik så kirken ut da den var ny i 1925.

Under: Slik så kirken ut i mange år fram til desember 2008.

Under: Dette bildet, av ‘Vår Frue av Pompei’, er svært viktig for italienske katolikker. Det er nå tilbake på plass..

7 hendelser på “Slik ser ‘Holy Rosary Church’ ut”

 1. Smak og behag kan som kjent ikke diskuteres. Men hvor mange synes dette er pent ?
  For mange år siden ville jeg nok syntes om denne stilen, i dag synes jeg den er overlesset og rotet.
  Jeg er nå tilhenger av en mer stringent innredning og utsmykning, men med et klart katolsk preg.

 2. Hans Bj., jeg er så enig med deg. Jeg tror nesten det har noe med modenhet å gjøre. Iallfall har også jeg — i pakt med å lære mer og mer om Kirken — gått fra å like det mer overlessede til en mer enkel og, synes jeg, verdig stil. Mindre verdslig stas, desto mer himmelsk åndelighet. Det gjelder jo å tilbe Herren i ‘ånd og sannhet’.

  Ellers underer det meg at TLM-tilhengere er så negativ til fredshilsen. Jeg tenker litt på evangeliets klare formaning som besvares gjennom å hilse hverandre med fredens tegn.

 3. Maria.
  Kanskje det har mer å gjøre med at man liker 70-talls-stilen, som jeg personlig har lite til overs for. Nå har jeg lagt inn flere bilder, og man ser tydelig at målet også har vært å føre kirken tilbake til det opprinnelig – et edelt formål. (Og man ser hvor stygg kirken hadde vært i en del år.)

  Til Hans må jeg si at jeg ikke finner koret overlesset; selve koret inkl. kommunionsbenken syns jeg er pent og enkelt. Selve alteret, og engelene rundt, er mye rikere i sin dekorasjon, men jeg syns ikke det på noen måte er skjemmende – tvert imot.

 4. Jeg synes smak og behag absolutt kan diskuteres, dvs. det finnes noen kriterier for stilmessig konsensus, og her har de sauset sammen en god del som hver for seg er riktig vakre, men som samlet ikke var noen heldig blanding. Så nei, jeg er enig med Hans at dette ikke var særlig pent.

  Gotiske katedraler er min personlige preferanse, men en gjennomført barokk-kirke er også noe for øyet. Problemet i en del gamle kirker, og hjem, er at de etterhvert fylles av velmente gaver ol. som stilmessig angriper hverandre. Da får man et overlesset inntrykk fordi form og farge ikke peker i samme retning. Hva sier du til det Hans? Kan du anerkjenne barokk-kirkens stringens?

 5. Jeg kan vanskelig forstå at noen kan syns denne kirken ser bedre ut på bilde tre enn på bilde en.
  Det eneste jeg syns kanskje kan kalles overlesset, må være helgenene og seks englene rundt ‘Vår Frue av Pompei’, over alteret – men de hører vel med til denne kirken historie, som man nå har fått tilbae igjen.

 6. Jeg skal innrømme at jeg ikke vet mye om Kirkelig arkitektur, men jeg syns den Kirken var nydelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen